KLEUREN, HOE DOE JE DAT?

Cursus van 6 lessen om de 14 dagen - vanaf maandag 9 oktober 2017 van 19.30 - 21.30 uur

(Deze cursus is ook mogelijk als dagworkshop, op locatie - op aanvraag. Dan komen slechts enkele basistechnieken aan bod)

mandala   mandala 2 x 5 punten    wit op zwat

  • Hoe krijg ik mooie zachte kleurovergangen en schaduweffecten? 
  • Met welke kleuren kan ik goed mengen? 
  • Hoe kan ik diepte aanbrengen in mijn kleuren? 
  • Hoe gebruik ik wit en kleur op zwart papier?

Dit zijn vragen die mijn cursisten me regelmatig stellen.

Kleuren met kleurpotlood lijkt zo eenvoudig, vooral als je een grote hoeveelheid kleuren tot je beschikking hebt. Toch vereist het wel wat techniek en oefening voordat je de juiste nuanceringen en kleurschakeringen krijgt die je hebben wilt. Het frappante is, dat je juist met een beperkt aantal kleuren al heel mooie resultaten kunt krijgen.
Tijdens de cursus ga je dat veel oefenen met allerlei leuke opdrachten. Je krijgt een hand-out mee naar huis zodat je er thuis mee verder kunt.

Aanmelden kan hier

Reacties van deelnemers:

"Nu ook 'Kleuren, hoe doe je dat' (sept. 2012) gevolgd. Veel geleerd, het was weer echt een fijne dag. Rinie legt alles op een inspirerende manier uit. Je bent flink aan het werk maar het is altijd ontspannend en gezellig. Ik ga zeker nog wel een workshop volgen. Maar eerst ga ik aan de slag met de cursus mandala's. Ook een aanrader! Groet van een fan!" (Hannelie Bakker)

“De workshop ‘Kleuren, hoe doe je dat’ was een kleurrijke dag met verrassingen. Ik heb mogen ervaren dat ik van een schrijfhand-stand naar een kleurhand mocht gaan. Voor mij een nieuwe ervaring om een potlood losjes in mijn hand te laten liggen. Een verrijking voor mijn tekenen(ingen). Je hebt mij daarin aangemoedigd en begeleid. Wat een verrassing om op zwart te tekenen. Het voelde in het begin niet fijn. Als de basis, van waaruit je kleurt wit blijkt te zijn, kan ik alle kleuren gebruiken die ik wil en dat komt op de foto van je site goed uit. Ik zou wel een verdiepingscursus willen om meer de fijne kneepjes met elkaar te ontdekken. Tot de volgende workshop. (Margareth Hornsveld)

Meer informatie: klik hier