DAT HAD JE GEDROOMD! - JE DROMEN in BEELD

dagworkshop op aanvraag

droomwezens
 

'Het was maar een droom!' wordt wel eens gezegd ter geruststelling, wanneer we vertellen over een nachtmerrie. Maar soms verzuchten we ook wel: 'Jammergenoeg heb ik dat maar gedroomd...' wanneer het zo mooi en echt leek. Er gebeuren in onze dromen de meest wonderlijke dingen, en onze droomwereld zit vol symboliek. Sommige dromen maken zoveel indruk, dat we ze ons hele leven blijven herinneren.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het slaap- en droompatroon van mens en dier: we dromen minimaal 3 x per nacht, ook al herinneren we er ons er helemaal niets meer van. 

Hebben onze dromen ons iets te vertellen? En wat dan wel? 
Op welke manieren kun je je een droom herinneren, hoe kun je deze van je nachtbewustzijn naar je dagbewustzijn brengen en wat kunnen dromen voor je betekenen in het dagelijks leven?
Met al deze vragen gaan we creatief aan de slag om de verschillende aspecten van onze dromen te onderzoeken. Er zijn boeken (en mensen) die 'dromen uitleggen'; ze kunnen je helpen, maar niemand anders dan de dromer zelf kan betekenis geven aan zijn/haar eigen droom! 

Ga deze dag mee op dromenavontuur! 
Je hoeft geen tekenvaardigheid te hebben om aan deze workshop mee te doen.
Neem behalve je lunchpakketje ook schrijfgerei mee.

Praktische informatie over de workshops: klik hier