Wie ben ik 

Ik ben Rinie van der Leer-Stamer, geboren in Dordrecht in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Van jongs af aan voelde ik me aangetrokken door de wereld van woorden, beelden en klanken. Ik schreef, tekende en maakte muziek.
Na een aantal prachtige kerkmuzikale jaren in Dordrecht en Etten-Leur kreeg mijn leven in 2001 een andere wending door een ingrijpende gebeurtenis, vlak voor onze verhuizing naar het midden van het land. Dit resulteerde na een tijd van bezinning onder meer in een keuze voor de opleiding tot holistisch tekentherapeut, waarvoor ik in Zutphen aan de Kolam (Opleiding Genezend Tekenen) de 4-jarige opleiding voltooide, evenals 2 extra jaren voor kindertekentherapie. De studiejaren aan deze opleiding hebben een grote bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke groei en ontwikkeling.

Ik hou ervan om mensen op een creatieve manier bij hun levensprocessen te inspireren en te begeleiden. In 2004 begon ik cursussen en workshops ‘Tekenen van binnenuit’ te geven, als creatieve communicatie.

Bij Stichting Achter de Regenboog volgde ik een cursus voor rouwverwerking met kinderen, aan de Kolam nam ik deel aan het extra studiejaar Coach Beeldend, volgde diverse bijscholingen en maakte een aantal jaren deel uit van een regiowerkgroep van de Vereniging tot Studie van Dromen. Ook houd ik mij bezig met de helende werking van de klanken van stemvorken; daartoe volgde ik cursusssen en workshops bij Magna-Mater. Verder speel ik regelmatig op zondag piano in Het Venster, een open geloofsgemeenschap in Veenendaal, waar ik tevens werkzaam ben als vrijwilliger. 

Mijn dankbaarheid voor het leven is groot en dat wil ik graag uitdragen en delen. Geestelijke en spirituele groei, liefde en respect voor al wat leeft, creativiteit en verbinding zijn voor mij elementen die onlosmakelijk verbonden zijn met mijn levensvisie. Mijn man en kinderen, mijn naaste familie, vrienden en collega's zijn voor mij een onmisbare spiegel in mijn persoonlijke ontwikkeling.