IN DE DRUP 
het spel van loslaten en verandering

dagworkshop in de zomermaanden

sprookjesachtige sfeertekening


Een aantal jaren geleden gaf ik deze workshop in de zomer, buiten in de tuin. Vanwege het grote succes staat deze workshop nu iedere zomer één of twee keer op de agenda. Er zijn enthousiaste deelnemers die zich al meerdere keren hebben opgegeven!

Van ecoline is bekend dat er prachtige kleurencombinaties mee te schilderen zijn, sprankelend en vol van intensiteit. Bijzonder en spannend is echter het spel van de vallende druppels op een groot vel nat papier, buiten, waar wind en zon vrij spel hebbenHet is het spel van loslaten van de controle, de sturing, de wil; niet weten wat het worden gaat en wat er tevoorschijn komt. Niet weten hoe je daar op zult reageren. Het is vertrouwen op het onbekende, accepteren van wat er ontstaat en verandert in al die kleurenpracht.

Wanneer alles is opgedroogd, ga je de ecolineschildering bewerken met speciale kleurpotloden of pastelkrijt; hoe je dat doet - intuïtief of bedacht - dat maakt niet uit. Laat de controle los en laat je fantasie maar gaan. Prachtige tekeningen kunnen hier uit tevoorschijn komen: van sprookjesachtige taferelen tot abstracte of vormloze figuren. Laat je meevoeren in dit inspirerende proces. 

Reactie van een deelnemer uit 2012:
"Verrassende en leuke workshop 'In de drup' gedaan. Ik ga zeker nog wel een workshop volgen." (Hannelie B.)

Meer informatie over de workshop: klik hier

Foto's van vorige drupworkshops: klik hier
 

aanvragen