DROOMWERK 

Dromen, schatten uit het onbewuste
cursus op aanvraag

droombeeld


Wij zijn dromers
Er zijn veel wetenschappelijke - en niet wetenschappelijke - boeken over dromen geschreven. Wat inmiddels vaststaat, dat we iedere nacht minimaal 3 keer dromen. We zijn dus allemaal dromers, of we onze dromen kunnen herinneren of niet. Soms kun je met een gevoel wakker worden van: heb ik nu gedroomd of niet? En waarom herinner ik mij dat dan niet, waarom ben ik 'm kwijtgeraakt? Of op een ander moment laat een droom jou niet meer los; dan blijft-ie je maar achtervolgen, of het een nare of een fijne droom was, dat hoeft niet uit te maken. 

Wat hebben dromen ons te zeggen?
Stel, dat een droom je iets te zeggen heeft, wat zou dat dan kunnen zijn? Wat kun je ermee in je dagelijks leven?
Dromen kunnen ons helpen en begeleiden bij zelfinzicht, levensvragen en spirituele bewustwording.

Dromen duiden
Niemand anders dan jijzelf kan jouw dromen betekenis geven. Neem niet klakkeloos aan wat je in de eerste beste droomencyclopedie leest. Als daar bijvoorbeeld bij HOND staat: trouwe viervoeter, en jij bent als de dood voor honden omdat je in je jeugd door een hond gebeten bent, geldt dat op dit moment niet voor jou! Wel kun je je afvragen hoe een hond voor jou een trouwe viervoeter zou kunnen wórden. Of je kunt je bijvoorbeeld afvragen wat trouw betekent in je leven. Of angst. In droomencyclopedieën kun je wel veel vinden over de symboliek. Wat JIJ er mee doet, daar gaat het om. Symbolen kunnen behalve universeel dus ook nog eens tijdelijk of zeer persoonlijk zijn.

Dromen aan het licht brengen
In deze cursus over dromen ga je op een creatieve manier - met schrijven, tekenen, schilderen - onderzoeken wat je dromen voor je kunnen betekenen. 

Aan de hand van het boek 'Dromen als inwijdingsweg' van Barbara Driessen, gaan we die mysterieuze en fascinerende wereld van onze dromen onderzoeken. In dit boek worden o.a. de zeven fases van het ganzenbordspel als leidraad gebruikt; in deze fases spelen verschillende aspecten van ons wezen een rol op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Bij elk van deze fases zijn bijbehorende kaarten met levensvragen, die je op weg helpen om je dromen en jezelf beter te leren begrijpen. Zo kunnen we de beelden uit ons onderbewuste, ons nachtbewustzijn, aan het licht brengen door ze te verbinden met ons dagelijks leven.
In deze cursus krijg je o.a. handreikingen/tips om je dromen beter te kunnen onthouden. 
Je hoeft voor deze cursus geen schrijf- of tekentalent te hebben. Neem een pen en notitieboek of schriftje mee, plus een paar dromen - uit je herinnering of opgeschreven. 
Voor teken- en schildermaterialen wordt gezorgd.

MEER WETEN over CURSUSSEN (tijd, locatie, prijs): klik hier 

droomfantasiewezens droomwezens