Tekenen in coronatijd

Alles is anders geworden sinds de wereld in de ban is van het coronavirus. Veel waar we zo aan gewend waren - en wat vaak zo vanzelfsprekend leek - is veranderd, en we dienen ons daartoe te verhouden met een geheel andere blik, een andere houding: ten opzichte van onze omgeving, onszelf, de wereld.
Het vergt heel veel van mensen, van zorgverleners, mantelzorges en patiënten.

Sommige mensen willen in deze periode van 'lock down' iets met hun creativiteit doen. Op internet gaan al veel foto's, filmpjes en ideeën 'viraal' (om dat woord maar te gebruiken) waarin men laat zien hoe creatief de menselijke geest is in crisissituaties! Hoe laat jij je uitdagen om iets creatiefs te doen of te bedenken?

Zelf plaats ik in deze tijd  'Stay-at-home tekeningetjes' op mijn Facebookpagina, de meeste zijn 10 x 10 cm en gemaakt met fineliners, O.I. inkt en kleurpotlood.
Het geeft mij iedere dag veel plezier om iets nieuws te bedenken. Hieronder een klein overzicht van de tekeningetjes van de afgelopen tijd.

                


Tekenworkshops 'Natuurtekenen en de kunst van het zien'

Enkele impressies van het weekend Natuurtekenen van 26- 29 juli 2019 in het Dominicanenklooster te Huissen, i.s.m. Eveline de Kock:

       
Enkele uitspraken van deelnemers: 
"Het is alsof je met een andere bril naar de dingen kijkt..."
"Ik kom er achter dat ik alles kan tekenen en had niet gedacht dat ik dat ooit zou zeggen!"

"Als ik mezelf toesta te falen, dan heb ik er meer plezier aan!"
"...en toen wist ik opeens hoe het moest: je ego wegdoen, niet met jezelf of de tekening bezig zijn, maar met het voorwerp - en dan staat het er ineens...." 


Exposities

Intuïtieve mandala's: 

2018: samen met Anneke Lavooij, Ria Looijenga en Marie-José Rietbergen exposeerde ik van januari tot half juni 2018 in Het Venster met mandala-collages.

  

2017: 10 intuïtieve mandala's (2012 - 2016) hebben 4 maanden gehangen in Het Venster - Ruimte voor bezinning en bezieling te Veenendaal , en 6 weken bij Yogapraktijk Ingrid van Rhee.

    

De mandala's (24 x 24 cm in een lijst van 50 x 50) zijn gemaakt met kleurpotlood en hebben als thema: 'Zon en licht'. Ze gaan vergezeld van haiku's, kleine Japanse gedichtjes. 

Droomtekeningen
In het Dromenweekend (11 nov. 2017) van de Droomvereniging VSD  gaf ik een korte kennismakingsworkshop Droommandala's, voor de deelnemers van dit weekend.

Eerdere exposities:
Van april t/m juli 2016 expositie in Het Venster van tekeningen en schilderijen (2008- 2014) met als thema 'Droomgezichten'
18 kleine tekeningetjes en 4 acrylschilderijen met beelden uit het onderbewuste. 

    

Wie geïnteresseerd is in een expositie of in de aankoop van een mandala, tekening of schilderij, kan contact met mij opnemen.